Prawe przednie światło pozycyjne nie gaśnie całkowicie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Starik_53
    Drive
    • 2008
    • 88

rafiki, qu_bek, podyskutujcie sobie na PW
    Starik, ale jeszcze lata ... SCOUTem
  • arturse
    Classic
    • 2007
    • 19

Może ktoś już spotkał się z takim objawem: po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, wyłączeniu świateł i przy dźwigni kierunkowskazów ustawionej w pozycji neutralnej, powinny zgasnąć wszystkie światła w aucie, ale tak się nie dzieje. Niedawno założyłem sobie do reflektorów własnej konstrukcji diody led 5chips 100mA. Daje to bardzo ładne światło. Kilka dni temu zaobserwowałem że w prawym reflektorze dioda nie gaśnie całkiem, ale przygasa. W nocy wyraźnie widać że płynie przez nią prąd. Proszę o pomoc i podpowiedzi gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy.
    Artur

Komentarz

• djwyrebas
      Ambiente
      • 2011
      • 214

Witaj!

Dzieję się tak, ponieważ diody pobierają bardzo bardzo mało prądu.
      zwykła w5w 5w pobiera ok 40mA, a twoja led jak pisałeś 100mA więc jest duża różnica.
      Jeżeli masz założone ledy w obie lampy, a tylko jedna się żarzy, to znaczy że przewód gdzieś "masuje".

Pozdrawiam!
      gazu, bo dogania nas starość!

Komentarz

• arturse
        Classic
        • 2007
        • 19

Witaj !

No nie wiem jak Ci wyszło ze żarówka W5W pobiera 40 mA prądu , ale zdaje się że udało mi się zlokalizować usterkę. Wyjąłem rozebrałem i oczyściłem styki wyłącznika świateł. Problem ustąpił. do czyszczenia ( umycia ) styków użyłem preparatu Contax za cenę ok 17 pln.
        Dziękuję za pomoc a problem uważam za rozwiązany.
        Artur

Komentarz

Pracuję...